Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri

Hastaların rahatlığını ve ihtiyaçlarını ön planda tutan Biruni Üniversite Hastanesi, evde bakım ve sağlık hizmetleriyle tedavi süreçlerini ev ortamında sürdürmeyi tercih edenlere kaliteli bir yaşam hizmeti sunmaktadır. Uluslararası standartlara uygun olarak sunulan bu hizmetlerde, koruyucu sağlık hizmetlerinden başlayarak çeşitli terapilere, hemşirelik hizmetlerinden diğer sağlık hizmetlerine kadar geniş bir yelpaze bulunmaktadır. Doktor muayenesinden evde rehabilitasyon gibi bir çok özel hizmetlere kadar her detay, hastanın günlük yaşamını en az etkileyecek şekilde, en yüksek standartlarda sunulmaktadır. Yaşlı bireyler, fiziksel engelliler, doğum öncesi ve sonrası destek talep eden anneler gibi farklı ihtiyaçlara yönelik özel hizmetlerle Biruni Üniversite Hastanesi, evde bakım ve sağlık alanında güvenilir bir çözüm sunmaktadır.

Evde Sağlık ve Evde Bakım Hizmeti Nedir?

Evde sağlık ve bakım hizmeti, bireylerin kendi ev ortamlarında, hastaneye gitmeye gerek kalmadan profesyonel sağlık hizmetleri alabilmelerini sağlayan bir hizmet türüdür. Bu hizmet, genellikle yaşlı bireyler, kronik hastalıkları olanlar, ameliyat sonrası bakım ihtiyacı duyanlar, fiziksel veya zihinsel engelli bireyler ve benzer durumda olan kişilere yöneliktir.

Evde sağlık ve bakım hizmetleri birçok sağlık hizmetini içerisinde barındırabilir. Bunlar arasında doktor muayeneleri, hemşirelik hizmetleri, rehabilitasyon terapileri, tıbbi cihaz kullanımı, laboratuvar tetkikleri, beslenme danışmanlığı, psikososyal destek ve ilaç yönetimi gibi hizmetler bulunabilir.

Hizmetler, bireyin sağlık durumuna ve ihtiyaçlarına göre özel olarak planlanır.
Bu hizmetin amacı, bireylerin evlerinde rahat bir ortamda tedavi ve bakım alarak yaşam kalitelerini artırmak, hastaneye gitme zorunluluğunu azaltmak ve sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlamaktır. Evde sağlık ve bakım hizmetleri, kişiselleştirilmiş bir yaklaşımı benimseyerek bireyin özel ihtiyaçlarına uygun çözümler sunar.

Evde Sağlık Hizmetlerinden Kimler Yararlanabilir?

Yatağa Bağımlı veya Yarı Bağımlı Hastalar
Terminal Dönemdeki Palyatif Bakım Hastaları
İleri Derecedeki Kas Hastalıkları Olan Bireyler
Alzheimer, Demans Ve Parkinson Tanısı Almış Hastalar,
Ameliyat Sonrasında Bakıma İhtiyaç Duyan Hastalar,
Çok İleri Yaşta İmmobil Hastalar,
Morbid Obeziteye Sahip Bireyler,
Spastik Çocuklar
Onkolojide Palyatif Bakım Gereksinimi Duyanlar gibi çeşitli sağlık
durumlarına sahip kişiler, evde sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler.

Bu hizmet, bireylere özel ihtiyaçlarına uygun ve konforlu bir ortamda sağlık bakımı sunmayı amaçlar.

Evde Bakım Hizmetinin Avantajları Nelerdir?

Evde bakım, hastanın günlük yaşam aktivitelerini sürdürerek yaşam kalitesini artırır. Bu yöntem, hastanın kendi ev ortamında bakım ve tedavi almasını sağlayarak hastane stresini ortadan kaldırır ve enfeksiyon riskini azaltır.
Ofis veya ev gibi tanıdık bir ortamda hizmet almak, hastaya konfor ve güvenilir bir atmosfer sunar. Aynı zamanda evde bakım, hastane maliyetlerini azaltarak daha ekonomik bir çözüm sunar.
Evde sağlık hizmetleri, hastaya özel bir program dahilinde uzman bir ekip tarafından sağlanır. Detaylı bilgilendirme ile hastalık ve tedavi süreci hakkında bilinçli bir yaklaşım benimsenir, bu da bilinçsiz bakım kaynaklı komplikasyonların önlenmesine, maliyetlerin azaltılmasına ve hastanın tedaviye uyumunun artırılmasına katkı sağlar. Bu sayede hastanın iyileşme süreci hızlanır.

Uzman Ekibimizle, Evde Bakım Hizmetlerini İhtiyaçlarınıza Özel Olarak Sunmaktayız.

Her bir hasta veya hasta yakını için bireysel bir yaklaşım benimseyerek, sağlık durumlarına ve gereksinimlerine dikkatle odaklanıyoruz. Deneyimli ve eğitimli personelimiz, her bir hasta için özel bir bakım planı oluştururken, kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Sağlık hizmetlerindeki en son teknolojileri ve en iyi uygulamaları kullanarak, hastalarımızın rahatlığını ve güvenliğini en üst düzeyde sağlamak için çalışıyoruz.

Bölüm Doktorları