Genel Yoğun Bakım

Yoğun bakım ünitesi, yaşamsal fonksiyonları hayati risk taşıyacak derecede bozulmuş olan hastalara hizmet veren özel bir ünitedir. Bir ya da birden fazla organın yetersiz kaldığı, normal tedavilere cevap vermediği durumlarda hekim hastanın yoğun bakıma alınmasını isteyebilir.

Riskli ameliyat geçiren hastalar ile beyin kanaması, travma, ani felç, organ yetmezliği olanlar yoğun bakım ünitesinde takip edilir. Ayrıca ciddi solunum yetersizliği, ilerleyici kas ve sinir sistemi hastalıkları ile boğulma ve zehirlenme vakalarının da özel olarak takip edilmeleri gerekmektedir.

Yaşamsal fonksiyonların bozulması hastaların onlara hassasiyetle yaklaşacak uzmanların bakımına ihtiyaç duyduğu kritik zamanlardır. Biruni Üniversite Hastanesi Florya ’da, çalışan uzman ekip ve ileri teknoloji ile donatılmış yoğun bakım üniteleri 7 gün 24 saat hizmete hazır bulunmaktadır. Farklı ihtiyaçlar için tasarlanmış dört yoğun bakım ünitesi seçkin, akademik doktor kadrosu ile pek çok hastaya eş zamanlı hizmet verebilme imkanına sahiptir.

Genel Yoğun Bakım, yaşamsal fonksiyonları risk yaratacak ölçüde bozulmuş olan hastalara yoğun bakımın uygulandığı ünitedir. Hastanemizde; alanında uzman doktor, hemşire ve teknisyenlerin hastayı sürekli olarak yatak başı monitörlerinden izlediği; acil durumlarda gerekli birimlerin hızla bir araya gelerek destek verdiği Genel Yoğun Bakım Ünitesi ’nde, tüm olanaklar hastanın en kısa zamanda normal hayati değerlere ulaşması için kullanılır.