Medİkal Estetİk

Birçok insan dış görünüşünde değişiklikler yapmak istese de ameliyat korkusu sebebiyle cesaret edemez. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, bıçak altına yatmadan güzelleşmek mümkün hale geldi.

Cerrahi işlem gerektirmeyen birçok medikal estetik işlemleri pek çok insan tarafından tercih edilir hale geldi. Bıçak altına yatmadan güzelleşmeyi mümkün kılan bu yöntemleri normal estetikten ayıran pek çok ayrıcalık sayılabilir.

Hastanemizde bulunan cihazlar ve yapılan işlemler;

En son teknoloji ürünü olan fotona SP Dynamis laser cihazı ile

• Akne ve akne izlerinin tedavisi
  • Cilt gençleştirme
  • Ablative ve non ablative Cilt yenileme
  • Bazı iyi huylu deri lezyonlarının alınması ( ben ve siğil gibi)
  • Doğum sonrası çatlaklarının tedavisi
  • Lazer lipoliz , hiperhidroz tedavileri
  • Tırnak mantarı tedavisi
  • Leke tedavisi
  • Damar tedavisi
  • Lazer epilasyon

Elektro koter ve kryo terapi cihazları;

Siğiller ve et benleri tedavi edilmektedir.

Deri allerji testleri ( patch , prick testler); allerjik hastalıkların teşhisleri yapılmakta ve tedavileri düzenmektedir.

Dermatoskop cihazı

Deri de bulunan benlerin detaylı incelemeleri ve tedavi planlaması yapılmaktadır.

Hastanemizin Kozmetik ünitesinde Gerçekleştirdiğimiz İşlemler

Botox

Botox, kırışıklıkların giderilmesi ve terleme tedavisi için uygulanmaktadır. Kaş ortası, alın, boyun bölgesi, göz ve ağız kenarına uygulanan botox da istenmeyen kırışıklıklar ortadan kaldırılmaktadır . Botox ayrıca koltuk altı terlemelerinde de oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

Dolgu

Yaşa bağlı olarak deriye destek olan bağ dokusunun zayıflaması ile istenmeyen sarkmalar meydana gelmektedir. Bu amaçla derinin kendi yapısına eşdeğer hyalarunik asit isimli dolgu maddesi destek amaçla yüze enjekte edilir. Ağız etrafı ve elmacık kemiklerinin üzeri en çok uygulama yapılan alanlardır.

PRP

Kişinin kendi kanından elde edilen büyüme faktörlerinin cilt gençleştirmek için ve saç dökülmelerinin tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. 1 ay ara ile 3 uygulama yapılır. Etkisi 1 yıl devam eder.

Mezoterapi

Saç dökülmeleri, selülit tedavisi ve cilt yenilenmesi için kullanılan mezoterapi, derinin ve saçın ihtiyacı olan vitaminleri , amino asiteleri ve eser elemanları içerir . Haftada 1 toplam 410 uygulama arası işlem yapılır.

Kimyasal peeling ;

Meyve asid, olan glikolik asit yüzde ki sivilceleri, sivilce izlerinin ve lekelerin giderilmesi i.in 2-4 haftalık aralarla yüze uygulanmaktadır.

Cozmelan uygulaması ;

Leke tedavisi için uygulanan bir maskedir.

Cilt bakımı

Hastanemizde cildinizin yapısına ve tipine uygun olarak temizliği yapılmaktadır. Cilt tipinizin belirlenmesinden sonra, yapılan medikal cilt bakımı; derinlemesine cilt temizliği, siyah noktaların temizlenmesi, buhar ve ozon terapileri, peeling, maske, masaj, lifting ve nemlendirme gibi uygulamaları içeriyor. Bakım sonrası rahatlayan ve nefes almaya başlayan cilt daha iyi görünüyor. Periyodik olarak sürdürülecek bu bakımlarla cilt problemlerinde sevindirici sonuçlar alınıyor.

Lazer Epilasyon

Hastanemizin dermatoloji bölümünde tüm cilt tiplerine uygun ND yağ lazer ile epilasyon işlemi yapılmaktadır.istenmeyen tüylerden kurtulmanın en kolay ve en kısa yoludur.

Dermatoloji bölümümüzde bulunan epilasyon cihazı ile işlemler çok kısa sürede, ağrısız ve acı duymadan yapılmaktadır. Uygulama süresinin bölgeye göre değişmesiyle birlikte, ortalama 5 – 6 seansta sonuç alınmaktadır.

Bölüm Doktorları