Plastİk, Rekonstrüktİf ve Estetİk Cerrahİ

Biruni Üniversite Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü’nde tüm estetik cerrahi operasyonların yanı sıra doğumsal ya da gelişimsel bozukluklar deneyimli uzmanlar tarafından başarıyla gerçekleştirilmektedir.

Hastanemizde hastaların beklentileri doğrultusunda tüm estetik cerrahi operasyonlar akademik ve deneyimli hekimler tarafından uygulanmakta ve hastalar yüksek memnuniyet oranı ile taburcu edilmektedir.

ESTETİK CERRAHİ

Meme Estetiği Operasyonları (Küçültme, Büyütme ve Dikleştirme)

Meme şekli ve büyüklüğü, kadınların günlük hayatını çok etkiler. Meme estetiği operasyonları meme büyütme, küçültme ve dikleştirme olarak üç başlığa ayrılabilir. En sık uygulanan estetik uygulamalardan biri olan meme büyütme operasyonlarında içi sıvı dolu meme protezleri kullanılır. Meme küçültme operasyonları aşırı büyük meme görüntüsünü estetik olarak iyileştirerek duruş bozukluğu gibi durumların da düzeltilmesini sağlar ve daha konforlu bir yaşam sunar. Meme dikleştirme operasyonları hem diğer meme operasyonlarıyla beraber hem de tek başlarına yapılabilen operasyonlardır.

Yağ Alma Operasyonları (Liposuction)

Vücudun belirli bölgelerinde görülen ve bölgesel yağlanma adı verilen yağ fazlalıkları, estetik anlamda sorun teşkil eder. Bu yağ fazlalıkları liposuction operasyonuyla vücuttan uzaklaştırılabilir.

Karın Germe Operasyonları

Aşırı kilo alımı sonrasında hızlı zayıflama sonucu ya da hamilelik sonrasında karın dokuları gevşeyebilir ve sarkmalar oluşabilir. Kişi ideal kilosunda olsa dahi bu fazlalıklar estetik açıdan rahatsızlık yaratabilir. Bu sarkmış dokuların alınarak karnın daha estetik ve sağlıklı bir görüntüye kavuşmasını sağlayan operasyonlara karın germe operasyonları (abdominoplasti) adı verilir.

Burun Estetiği Operasyonları (Rinoplasti)

Rinoplasti açık ve kapalı teknik olarak bilinen iki ayrı yöntemle gerçekleştirilebilir. Kullanılacak yönteme kişinin yapısal özellikleri göz önünde bulundurularak hekim tarafından karar verilir. Bu operasyonlar yine kişinin gereksinimlerine göre lokal ya da genel anestezi altında gerçekleştirilir.

Rinoplasti operasyonları genellikle birkaç saat sürer. Operasyon sonrası yerleştirilen tamponlar birkaç gün içerisinde çıkarılır ve hastanın günlük hayatına dönmesi için bir haftalık bir dinlenme süresi yeterli olur. Burun estetiğinde amaç burnun doğal fonksiyonlarını koruyarak hastalara estetik ve doğal bir görünüm kazandırmak.

Yüz Germe Operasyonları

İlerleyen yaşa ve zamana bağlı olarak yüz dokuları aşağı yönde bir hareketle sarkar ve çöker. Bu sarkma ve çökmeler yaşlılık görüntülerinin en belirgin özellikleridir. Yüz şeklini eski haline getirmek ve kişiyi daha genç bir görünüme ulaştırmak yüz germe operasyonlarıyla mümkün olur. Yüz germe operasyonlarına kimi zaman kaş kaldırma ve göz kapağı operasyonları da eşlik eder. Bu şekilde kombine olarak kişi daha genç bir görünüme kavuşturulur.

Çene ve Elmacık Kemiği Operasyonları

Çene ve elmacık kemiği operasyonları günümüzde en çok ilgi gören estetik operasyonlar arasında yer alır. Bu uygulamalar arasında son yıllarda öne çıkan Holywood yanağı, Bişektomi ve Çene protezidir.  Dolgun ve belirgin elmacık kemikleri ve çene uçları kişilere daha keskin ve estetik yüz hatları sağlar, kişiyi daha genç ve çekici kılar. Çene ve elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi amacıyla çeşitli yöntemler kullanılır. Bunlar genellikle cerrahi olarak yerleştirilen yüz protezleri ve implantları, vücudun farklı bölgelerinden alınan yağların uygulandığı yağ enjeksiyonları, geçici dermal dolgular ve askılama yöntemleridir. Kişi için en uygun yöntemin seçilmesine ihtiyaçlara bağlı olarak hekim tarafından karar verilir.

Kulak Estetiği Operasyonları

Kulak estetiği yüz estetiğinin önemli bileşenidir. Kulak kıvrımlarının yetersizliği ya da normalden büyük kulak kıkırdakları nedeniyle oluşan ve kepçe kulak adı verilen görüntü, estetik problemlere neden olur ve kişilerin yaşamını olumsuz yönde etkiler. Kulak estetiği operasyonlarıyla kepçe kulak görüntüsü kolayca ortadan kaldırılabilir ve kişiye daha iyi bir görünüm kazandırılabilir.

Bacak Estetiği Operasyonları

Yaşa ve kilo alıp vermeye bağlı olarak oluşan Bacaklardaki sarkmalar, çıkıntılar, eğrilikler, çarpıklıklar vb nedenlerle estetik görünümün kaybedilmesi kişiler açısından olumsuzluklar yaratır. Bu estetik eksiliklerin giderilmesi bacak estetiği uygulamalarıyla mümkündür. Yağ enjeksiyonları, uyluk germe operasyonları, diz estetiği operasyonları ve ince bacaklara uygulanan protezler, bacak estetiği uygulamaları arasında sayılabilir.

Genital Estetik

Kadın estetiği ve güzelliğine yönelik tüm ameliyatlar hastanemizde yapılabilmektedir. Genital estetik operasyonları da deneyimli uzmanlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Bunlar arasında

Labioplasti

Vajinoplasti

Vagina beyazlatma yer alıyor.

Göz Kapağı Operasyonları (Blefaroplasti)

Göz kapakları bakışlarla birlikte yüz estetiği açısından çok büyük önem taşır. Üst göz kapağında genellikle yaşa bağlı olarak görülen kırışıklıklar, deri sarkmaları ve yağ birikintileri estetik problemler oluştururken alt göz kapağında genellikle gözaltı şişlikleri ve kırışıklıklar görülür. Kimi zaman yaşa bağlı olarak kimi zaman da genetik özellikler nedeniyle alt ve üst göz kapaklarında ortaya çıkan çeşitli estetik sorunların giderilmesi göz kapağı operasyonları (blefaroplasti) ile mümkündür.

PLASTİK VE REKONSTRÜKTİF CERRAHİ

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında doğumsal anomalilere bağlı sorunlar veya travma-kaza sonucu yaralanmalar, tümörler ve diğer nedenlere bağlı sonradan gelişen sağlık sorunları tedavi edilmektedir. Plastik ve rekonstrüktif cerrahi ileri deneyim ve bilgi birikimi gerektiren bir alandır. Onarım cerrahisi olarak da adlandırılan bu alanda yapılan işlemlerde asıl amaç sağlık ve işlevin yeniden kazandırılmasıdır.

Bu bölümde aşağıdaki alanlarda cerrahi uygulamalar yapılmaktadır.

Doğumsal anomaliler

Uzuv kopmaları

El cerrahisi

Yara izleri cerrahisi