Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) Nedir, Zararları Nelerdir?
Nişasta bazlı şeker, mısır veya buğday gibi nişasta içeren bitkilerden elde edilen bir tatlandırıcı türüdür. Yaygın olarak kullanılan bu şeker türü, kimyasal işlemlerle nişastanın glukoza
Nişasta bazlı şeker, mısır veya buğday gibi nişasta içeren bitkilerden elde edilen bir tatlandırıcı türüdür. Yaygın olarak kullanılan bu şeker türü, kimyasal işlemlerle nişastanın glukoza
“Denizci hastalığı” olarak da bilinen skorbüt hastalığı, C vitamini eksikliğinden kaynaklanan bir durumdur. Tarih boyunca özellikle denizciler arasında yaygın olarak görülmüştür. Belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik,
Bilim insanları, ağız sağlığını korumak ve diş çürüklerini önlemek için probiyotiklerin, prebiyotiklerin, sinbiyotiklerin ve postbiyotiklerin gücüne dikkat çekiyor. Bu bileşenler, ağız florasının sağlıklı bir yapıya
Ani sıcaklık düşüşü, insan biyolojisinin dış çevreyle olan etkileşiminin en dikkat çekici örneklerinden biridir. Bu tür çevresel değişiklikler, vücudumuzun çok sayıda fizyolojik sistemi üzerinde kayda
Batı Nil Virüsü (BNV) enfeksiyonu, sivrisinekler aracılığıyla bulaşan ve insanlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen, flavivirüs ailesine ait bir virüstür. İlk olarak 1937 yılında Uganda’daki
Zatürre (Pnömoni), akciğerdeki hava keselerinin iltihaplanarak tıkanmasına yol açan yaygın ve ciddi bir solunum yolu enfeksiyonudur. Hastalık, her yıl ortalama 2,5 milyon kişinin hayatını kaybetmesine